Menu
Gildia Pióra na Patronite

grudnie

przecież biegać lubisz
dniami i wieczorami
gdy nie możesz
tęsknisz

biegać potrafisz
ale nie zapobiegasz ciszy
która narasta
gęstnieje

zwyczajnie tak
zataczasz szersze kręgi
co Ci niewygodne… omijasz dzielnie
w oczach oczekiwanie nosisz
na światło moje
co rozświetlić tę ciszę powinno…

drogi żadnej mi nie przecinasz
nie objawiasz się przy przełęczy
zanikasz…

na opak wzmocnić mnie chcesz
twardości uczysz…

jeszcze kilka dni
jeszcze kilka stopni chłodniej
(przecież już grudzień)
i lodem mnie znajdziesz…

1.12.2017, 17.00-17.05

33 806 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!