Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tenorzy światła

PRYMITYWNY, próbuje przeczytać 4 litery.
Światło mądrości ponad złudzenia wolności.

BIEDNY, ciągle się zamartwia o podstawy.
Mocą światła wzrasta popyt na ciszę.

WYSTRASZONY, boi powiedzieć prawdę.
Życia podróży, czy idylla świetlistej róży.

UZALEŻNIONY, ucieka w swoje ograniczenia.
Wyniszczając dziś, burzysz świetlaną przyszłość.

CZŁOWIEK, jak Państwo którego siostry karmią, a kanibale jedzą.
Najbliżej światła — ciemność czyha.

77 877 wyświetleń
1186 tekstów
23 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!