Menu
Gildia Pióra na Patronite

ósmy dzień tygodnia

proszę tego na górze
kimkolwiek jest
o ósmy dzień tygodnia

chciałabym
o jeden dzień więcej
być i móc

jeden dzień dłużej
nosić ciebie w sobie
i na twoje dłonie składać

i wiem dni siedem
wystarczyło wszechmocnemu
by świat stworzyć

jednak pokornie
proszę o ósmy
dzień tygodnia

tej miłości
we mnie i
tęsknoty tej

w stu sześćdziesięciu ośmiu
krótkich godzinach
zmieścić nie zdołam

18 931 wyświetleń
158 tekstów
24 obserwujących
  • wojtekp

    28 July 2020, 18:09

    Marek Hłasko napisał takie opowiadanie "Ósmy dzień tygodnia"