Menu
Gildia Pióra na Patronite

W drodze do wagi

Teksty z obrazami - W drodze do wagi - exsilentio
W drodze do wagi - exsilentio

Projekt "Takamoya"
Chwila 4

W drodze do wagi

Zieleni, biele i szumy przy sykach,
Śmiechy za ciszą,
Mówimy wszystko, to wszystko słysząc.
Tak bardzo naszej drogi muzyka.

Leniwe dłonie w słonecznej strudze na udzie.
Kanały radiowe jak stada kaczek,
Gdy las w nie żarliwie ołowiem płacze,
A w oknie kufa w walecznej gonitwie ku nudzie.

Ten jeden moment gumowym łomem
Kruszy kamienie w piach plaży,
Ta seria niezwykle fortunnych zdarzeń,
Dwóch serc z ich jednym domem.
Nie trzeba bardziej marzyć,
Niż pięknie. Nic nie waży
Tak wiele, jak jednej miłości płomień.

Quid Quidem

42 058 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!