Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Precipitation

Bosymi stopami pomiędzy
lądami z sercem na dłoni
idziesz przez świat.
Nie zatrzymasz się

Jak czas
co ulotny

Coś ci powiem
Słone są łzy, szkodzą
sercu. Zwiędnie jak
zapomniany kwiat

Zadrwi wiatr z pustych
słów, nie rozpędzi strachu

Nie zdążył anioł
zabawił się losem.

Teraz pada śnieg, wydyma
brzuchy chmurne. Lodowaty
podmuch szepta ponad
dachami.

https://youtu.be/wKL8Nq5s7Yg

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • kati75

    14 January 2021, 09:49

    Wyjątkowy,cichy ,piękny!

    • motylek96

      14 January 2021, 09:52

      Bardzo dziękuję kati🌺

  • scorpion

    13 January 2021, 20:55

    Kurcze, gubię się w tych słowach i odnajduję na zmianę, coś pięknego

    • motylek96

      14 January 2021, 09:44

      Miło 🙂 mi, że tych kilka wersów na prędce sklejonych takie emocje wzbudzają 😉🙂

      Pozdrawiam

    • scorpion

      14 January 2021, 10:00

      Takie na prędce to często najlepsze

    • motylek96

      14 January 2021, 10:17

      To prawda🙂