Menu
Gildia Pióra na Patronite

Porażka

Pragnąłeś
Otworzyć klatkę swojego umysłu.
Wyswobodzić najskrytsze twory pochowane w zakamarkach wyobraźni.
Pożądasz.
Nie zważasz na kruchość życia.
Przecież kolorowe papierki z wizerunkami władców tak cenne.
Uciekasz
Przed lustrzanym odbiciem.
Bo wiesz że nie ujrzysz tam człowieka.
Kiedyś byłeś okrętem
Teraz wrakiem.
Pochowałeś marzenia i nadzieje głęboko pod pokładem

865 wyświetleń
12 tekstów
6 obserwujących
  • meedea

    16 November 2010, 20:01

    A jednak Filipie. Cieszę się ;)

  • R.A.K.

    16 November 2010, 16:46

    Bardzo mi się podoba ten wiersz. Bravo!

    Pozdrawiam.