Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Jeszcze wiersz dla Ciebie.. "

Późna noc zagląda w moje oczy
Łzawią czekając na sen uroczy
Ty nie przychodzisz - czekam
Tęsknotę na palce nawlekam
Utkam z niej prześcieradło białe
Kiedy przyjdziesz otuli Nas
Tak delikatnie jakby szalem była
Zaśniemy oboje spokojnym snem
Będziemy spać aż nastanie dzień
Jeśli na chwilę się rozstaniemy
Tęsknić za sobą będziemy
A tęsknić będziemy - kolorowo
Za czułym dotykiem nocy
Za ciepłem ciał i snem proroczym
Tęsknota pełna uroku
Czekanie od świtu do zmroku
Ma sens... kiedy wiesz...że kochasz.

23.03.2021
22:08

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!