Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pozdrowienia

czasem trzeba widzieć
czarne
by odróżnić
białe od czarnego

zapadam w niemoc
siedlisko
w mojej głowie
czarne jest czarnym

nie wierzę
by tak zawsze było
diabeł nie zdmuchnie
zielonych chmurek
czerwonych duszek
również
przebijającego się
słońca

czekam
bądźcie pozdrowione
bezchmurne nieba
noce dobrych snów

chociaż
dziewczyny brak
jednak
tulę

8197 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
  • topaz.

    15 September 2022, 18:16

    całkiem ładnie napisane

  • Monika M.

    14 September 2022, 15:07

    Hmm... wczoraj wieczorem też miałam w głowie myśl, że nazywam czarne czarnym, a białe białym. I jakoś wielu osobom to nie pasuje.
    I dwa dni temu usłyszałam zarzut, że widzę w życiu za dużo kolorów. A przecież szarości wystarszają. Są pełne światłocieni...

    A wersy prawdziwie piękne.
    Pozdrawiam:)

    od szpiek, Kenzo, Hares