Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 4 July 2014

Światłoczuli

Poza wzrokiem skazani na niepewność
gdy oddzielą nas sny śnieżnobiałe
pytasz mnie nocą łzami wiatru
jak daleko widzi serce na odległość

Wypatruję cię w oknie każdej nocy
choć bez ciebie w sercu jest tak cicho
i światło przygasa w źrenicach
jakby życie nie zdarzyło nam się wcale

inspiracja Adnachiel

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    5 July 2014, 12:02

    A jednak, wiedziałam u kogo jest czajnik!:D
    Najważniejsze, że w dobrych rękach;)

  • Kamil Borkowski

    5 July 2014, 11:47

    ahahahah, sekret dobrej herbaty tkwi w...
    okazaniu uczucia czajnikowi :D mój kotek mój kotek słonko nununu

  • giulietka

    5 July 2014, 08:58

    Natalio, dzięki, miło mi.

    Alice, ja mam zdecydowanie mieszane uczucia, ale miło mi Was tu widzieć;)

    Rodia, haha jakoś tak wyszło z tymi łzami, ale poczytaj mi, proszę, lubię słuchać bajek;)

    Kamil, lubię jak mi słodzisz, wszak podobno robisz najlepszą herbatę, choć tę piję bez;)

    Tylko Radziem potrafi wygrzebać takie starocie z szuflady...
    Dziękuję Wszystkim, dobrego dnia!

  • Kamil Borkowski

    4 July 2014, 21:56

    trudno cokolwiek napisać, więc pochylę jedynie czoło
    wyjątkowy

  • .Rodia

    4 July 2014, 14:08

    gdyby nie te "łzy wiatru"
    ???

    czytałbym ci
    o tym że bardzo ładnie

  • sprajtka

    4 July 2014, 12:07

    Ja ja lubię cię tu widzieć. Pozdrawiam;)))

  • 4 July 2014, 09:42

    Wyjątkowy ;)

  • Adnachiel

    24 December 2012, 04:02

    Tu słów nie trzeba, bo Twoje słowa są tak piękne...

  • giulietka

    22 December 2012, 13:07

    Adamie, Ty nie tylko wyjątkowo piszesz, ale i czytasz mnie wyjątkowo...

    Za te piękne wersy, jak kwiaty na śniegu i za obecność dziękuję z głębi serca.

  • 22 December 2012, 11:27

    za dzwiami mej duszy
    widzę mrok nieprzebyty
    jak ślepiec szukam drogi
    upadkami znacząc ślad
    szukania jej kochanki

    zza linii horyzontu gdzie słońce budzi się i umiera każdego dnia, pozdrowienia ślę dla tej, której strofy zawsze wzbudzają serca mego drżenie ...