Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wszyta w spojrzenie - nawet w milczeniu będziesz mu bliska

Powinien kochać w tobie kopciuszka
z ubrudzonym policzkiem
i dłońmi
tak dalekimi
od wypchanych kieszeni

ciszy wtedy nie kroi się nożem
jest zbyt ulotna
by móc ją pochwycić
i zadźgać
na życie.

147 028 wyświetleń
1739 tekstów
256 obserwujących
  • 31 August 2011, 00:26

    Prawda...

  • sand

    31 August 2011, 00:24

    widzisz Kaś, to wszystko jest piękne,
    głębokie... bolące zazwyczaj

    i dlatego właśnie ma największe znaczenie...
    bo czujesz

    że żyjesz...

  • 31 August 2011, 00:11

    ~dark rain, taaaa, patrząc na Twój dorobek, to ja się zginam wpół. :))

    ~sand, sand, sand... Aż chciałabym ukraść te wersy i coś z nich zrobić, heh.

    Miłego!

  • sand

    30 August 2011, 16:48

    nieosiągalny...
    wszyj mi siebie pod skórę,
    każda dawka bliższa umieraniu...

  • 30 August 2011, 12:18

    Mam taką nadzieję :)

  • anna kowalczyk

    30 August 2011, 12:17

    ...słyszałam, że

    "miłość nigdy nie umiera"...:):):)

  • 30 August 2011, 12:12

    O ile ta miłość żyje ;p

  • anna kowalczyk

    30 August 2011, 12:00

    ...znikać, gubić się...:)

    może odnajdźmy się ...np. w miłości...:)

    jak kopciuszek, chociaż z umazanym policzkiem i bez bucika...:)

  • 30 August 2011, 11:46

    A w hałasie najszybciej można się zgubić.