Menu
Gildia Pióra na Patronite

Umysł

powiedz mi
co buja się na huśtawkach twego umysłu
co wpada w przepaść
co wychodzi na światło

powiedz mi
gdzie jest kres wysokości wspinania
gdzie punkt bólu
z którego jeszcze spadniesz na cztery łapy
gdzie stryczek powieszonych idei z dzieciństwa
zaburzonych ogromem dorosłości

powiedz mi
czy można samemu
odciąć linę niewytrwałości
czy z położenia beznadziejnego
da się wzlecieć w chmury
czy można cofnąć czas decyzji jednostronnej

powiedz mi
czy świat zwariował
czy może to tylko ja
i ty samobójco

627 wyświetleń
17 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!