Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na opak

Powiedziano, że już nigdy
Że nie można, że to kłamie
Że się skończy, nie wytrzyma,
Że upadnie nim powstanie.

Powiedziano, że jest piękne,
gdy się zacznie - przetrwać musi,
istnieć może, i jest celem,
szczęściem swej bliskości kusi.

Różnie mówią, gdzie ta prawda?
Kto rozstrzygnąć to spróbuje,
jakie kłamstwo kłamstem nie jest,
które gorzkim jadem truje?

Ile czasu spędzić trzeba
by rozpoznać; kto pojmuje
na jak długo cierpliwością
serce swe uzbroić umie?

I czy warto, czy to mądre
tak z ryzykiem poddać życie?
Może lepiej drobnej duszy
w swej emocji zostać skrycie?

Ja chcę wierzyć, że tak lepiej -
czuć i pragnąć - jest otwarcie
Otulona marzeń sferą
będę w drzwiach Twych stać uparcie.

362 wyświetlenia
4 teksty
0 obserwujących
  • Rikitikitawi

    15 May 2013, 20:47

    Bdb:)

  • misiek45

    15 May 2013, 18:47

    Fajne:))