Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z nauk Ojca Szustaka

Powiedziałeś, że po to Jezus upadł pierwszy raz,
Żeby człowiek,kiedy pierwszy raz upadnie,
Rozejrzał się w prawo i w lewo,
A On tam będzie leżał
I pomoże,
Wstanie człowiek z nim.

Kiedy człowiek wyrżnie na twarz boleśnie bardzo
Drugi raz na twarz.
Bez podpory ramion, bo te na belce krzyża niesionego,
To w tym upadku On będzie.
Znowu pójdzie człowiek.
Jeszcze raz pod kres.

Przy trzecim upadku też będzie.
Koniec.
Razem z nim podniosą człowieka na krzyż
Po wiekuiste szczęście.
Od siebie dodam:
Może coś skapnie pozostałym na ziemi.

Modlimy się Żeś zstąpił do piekieł.
Tu już znowu mówię od siebie.
Kiedy człowiek tam schodzi,
To jesteś tam Jezu?
Czym jest piekło z Tobą?
Jak tam jesteś, to dokąd stamtąd pójdziemy?

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!