Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Powiedziałem do Synka
Tak jak Ty mnie wołałaś
Zadźwięczało srebrzyście
Wszystko zwolniło
Auta w korku
Uśmiechały się
Zmokłymi światłami
Jak niewiele trzeba
Do szczęścia
W deszczowy piątek.

4467 wyświetleń
40 tekstów
10 obserwujących
  • luterin

    12 March 2016, 23:39

    I może o to chodzi, żeby "niewiele" jak najczęściej było zauważalne.

  • onejka

    16 May 2014, 15:20

    10 wersów, niczym słońce ciepłem spływają po czytelniku
    :)

  • fyrfle

    16 May 2014, 15:12

    Pięknie napisana piękna chwila.