Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jaskółka

powiedz
co to za chmury nad nami płyną
nasiąknięte kolorem smutku
czy to dlatego że widziały łzy
cierpienie i śmierć?

powiedz
dokąd idą po pustym niebie
one są cierpliwe
one są cierpliwe
zanim spadnie z nich deszcz

pozwól mi być ptakiem
rozwinąć skrzydła w przestrzeni czasu
po życiu jak po niebie
między obłokami zdarzeń szybować
lekko

pozwól mi być ptakiem
bądź pewien mam wspaniałe skrzydła
dzięki którym zachłysnę się czystym powietrzem

nie musisz mnie podziwiać
możesz jak dotąd oblewać czarną farbą...
czerń pięknie przecina niebo na pół
możesz życzyć samotności wiecznej...
wieczność w objęciach wiatru
lepsza jest niż ziemska miłość

pozwól mi być ptakiem
co jakiś czas odlatywać za ocean myśli

pamiętaj tylko proszę
jeśli możesz
rozświetl mi czasem niebo
słońcem swego serca

chcę być ptakiem
spróbować przegonić kłęby żalu
gotujące się w przedsionku milczenia
będę cierpliwa
będę cierpliwa
zanim spadnie z nich deszcz ukojenia

1.09.2012

10 957 wyświetleń
85 tekstów
8 obserwujących
  • słoneczniki

    3 September 2012, 19:46

    Podoba mi się.