Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Z miłości do słowa

poukładaliśmy sobie świat
w wierszach
było nas stać na wino
i zamiary z najwyższej półki

przeszliśmy doszczętne kryzysy
w wierszach
była nam pisana przystań
i wygrana za najdłuższą drogę

zatrzymaliśmy stare liryczne czasy
w wierszach
są czerwone usta i ciepłe dłonie
do wywołania z zaświatów

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!