Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tych kilka trudnych słów.

Potrafisz kochać.
choć wiem - czasem się wahasz.
I błądzisz, uciekasz, cofasz się, wracasz.
Nie patrzysz w oczy.
Nie walczysz, nie starasz.
Potrafisz rozkochać -
zawładnąć, zniewalać.
I milczeć.
Milczeć przez lata.
Odwracam sie, odchodzę,
wypalam, umieram.
sercem do ziemi
na twarz upadam.
i niknę, usycham,
jak gwiazdy świtem powoli zanikam.
Bez słów i marzeń
dna dotykam.
Przestałam czekać,
nadziei nie szukam.

4391 wyświetleń
55 tekstów
1 obserwujący
  • Nutka67

    18 August 2010, 23:21

    Dla mnie pełen treści.

  • 17 August 2010, 10:51

    Minus oczywiście musi zostać! Na przyszłość będzie dla mnie przestrogą do sprawdzania wiersza przed dodaniem.:)
    dziękuję wszystkim za komentarze i opinie.

  • awatar

    17 August 2010, 10:19

    A wiersz podoba mi się, przemawia wyrazistością nastroju rezygnacji. pozdrawiam +

    /minus pozostanie, ale chyba nie za punktami biegamy na tym forum/

  • 17 August 2010, 10:10

    Ojjjej strasznie przepraszam za błąd - to chyba z roztargnienia napisałam! Oczywiście błąd nieumyślnie napisany - nie dla zainteresowania czytelników!
    Już poprawiam.:)

  • marka

    16 August 2010, 19:47

    Byczki wywołują zainteresowanie.
    Orty toi dobry "chaczyk"

  • Myffa90

    16 August 2010, 19:46

    Na czerwono byczki podkreśla więc czemu tego niektórzy nie widzą?

  • Myffa90

    16 August 2010, 19:34

    Dobrze, że się zawahałam nad tym "wachaniem" i nie doczytałam do końca. Ach poraziło prądem oczy me!

  • marka

    16 August 2010, 19:24

    Witam.
    Wiersz nie jest zły. Jeżeli chodzi o błąd, to można poprawić i będzie dobrze.
    Chyba, że byczek był dla zainteresowanie czytelnika, to inna sprawa.
    Pozdrawiam

  • awatar

    16 August 2010, 19:01

    jeszcze nie zacząłem czytać i już błąd ortograficzny, kardynalny, to horror
    "choć wiem - czasem się wachasz
    I błądzisz, uciekasz, cofasz się, wracasz...."

    jak nie pisze się fracasz, cowasz tak nie pisze się wachasz