Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Są takie łzy..."

Potokiem spływające
Ciszą szumiące
Ginące w wapiennym podłożu
Są takie łzy...wylane
Dzisiaj chcę zaleczę ranę,
Została jeszcze jedna.
Ta wytrwała, jedyna
Kropla drąży skałę
Serce kamieniem?
Kiedyś pęknie
Nowy dzień (nie)wstanie?
Odejdę
Wyleczę ranę?
Pytanie
Może jak Feniks
Z popiołów wstanę:
Odrodzę się słońcem
Powietrzem
Nowym wierszem
Pytanie

Z serii ' Ciernie serca ' 09.08.2020

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!