Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odbicie

Poszukując bursztynu uśmiechu twego natrafiłam na myśli;
pozostawione na dnie rozumu,
rozrzucone przez sztorm burzliwych dni i nocy.

Co myślisz O Człowieku!?
Oceanie!?
zatopiony przez życie.

O Perło wyblaknięta!

Zepchnięta na dno morza słonych łez,
gryzących latorośli

Cierpieniem okrywam swą twarz
gdy zamaczam w tobie dłonie

2199 wyświetleń
35 tekstów
1 obserwujący
  • Biała_Lilia

    30 January 2013, 22:00

    Może z kolei ze smutku narodzi się szczęście? Kto wie..

  • scorpion

    30 January 2013, 21:58

    Po przeczytaniu wiersza krótkie spojrzenie na tytuł i wszystko się wyjaśnia. A z tajemniczości rodzi się smutek...