Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ta Mała

Poszarpana w uczuciach
dławi się marzeniami
spalonymi w iluzji
zabłąkana w pytaniach
o poranek ten dobry
czy zły, który utuli
do snu by się obudzić ...
Czuwała lecz zaspała
spowita czarnym smutkiem
tuląc do siebie szepty
złowrogich słów
ziemi czarnej
usłanej różami grabarza
w pocałunku śmierci
zasypana popiołem nadziej
że będziesz tam
i nie zapomnisz
że to ja zapomniana
przybłęda ...

http://www.youtube.com/watch?v=z5absmIJN24

52 542 wyświetlenia
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    24 October 2012, 00:12

    Dziękuje ;) Właśnie przeczytałam Twój wiersz jest uroczy dwa w jednym pozdrawiam ciepło dobranoc :)

  • misiek45

    24 October 2012, 00:08

    Poruszający wiersz ,gdy słucha się podkładu muzycznego ma niebywały urok-pozdrawiam serdecznie:)