Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 4 September 2021

***

Pośród zmokniętych ulic,
Czekam cierpliwie,
Niczym znużone słońce,
które gaśnie powoli

Ptaki wzniosły się wysoko,
Tak wolne i nieświadome,
Moje dziecięce marzenia
powędrowały razem z nimi

Czy to Ty?
Jesteś tym, którego
muszę zapomnieć?
Czy tym, którego
będę chciała zapamiętać?

Nie ofiaruje Ci wybaczenia,
ani łez,
Wkrótce przeminiesz ukochany,
a wraz z Tobą
wszystkie złamane obietnice

12 348 wyświetleń
98 tekstów
22 obserwujących
  • Nie płacz Ewcia

    4 September 2021, 20:36

    Ojej, jakbym czytała siebie sprzed dziesięciu laty, gdy biegałam za suknią z welonem...
    A skończyło się jak i te ostatnie wersy...