Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Konkurs Wiersz jesienny

imbirowy

pośród zbutwiałych liści
słońce gaśnie. mój nieprzyjaciel
dzień, w jesień wystrojony zagląda
w samotne okno.

imbirowe powietrze zadrgało pod
krokiem jesieni, otulonej resztą lata.
zdąsane niebo, kroplą deszczu
spłukuje ostatnie pocałunki.

na chłodniejsze dni, pająk
plecie szal.

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    20 November 2019, 11:55

    Jest mi niezmiernie miło. Bardzo dziekuje.
    Pozdrawiam

  • 19 November 2019, 21:13

    Piękne. :))

  • Cris

    19 November 2019, 20:46

    szal otuli smutek...ładny wiersz
    :)

  • motylek96

    19 November 2019, 20:35

    Bardzo dziękuję 😙

  • giulietka

    19 November 2019, 11:52

    Niezwykle klimatyczny.
    Pozdrawiam.

  • Malusia_035

    19 November 2019, 10:32

    Bardzo ładny ,lubię takie :)

    Pozdrawiam Motylku :)