Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Marzycielka "

Poranna mgła
Niczym marzycielka
Roztacza magię
Nowego dnia.
Poranek kusi, czaruje
Obietnica w nim
Nadzieja, która
Uczy czekać.
Nadzieja w której
Niepewności tyle
A przecież nadzieja
To pewność dla kogoś
Kto wierzy, że ubogi i
Cierpiący będą
Wynagrodzeni
Więc w ciszy się zamykam
I cierpię marząc o
Łące pełnej kwiatów
Motyli, ptasich trelach
Swoich obietnicach i
Ich spełnieniach
Marzę każdego dnia
Ja marzycielka...
Tak mam, witam poranek
Z uśmiechem, nadzieją
By grzechu nie popełnić.
Bo grzechy przeciwko
Nadziei, wiadomo, że są
Tak samo ciężkie jak
Grzechy przeciw Miłości

282 086 wyświetleń
2737 tekstów
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!