Menu
Gildia Pióra na Patronite

refleksja

Pora by któreś z nas odeszło
Na zawsze lub najdalej jak się da
Serce policzyło nasze dni
Jak czarne kropki na biedronce

Sumienie na sumie
Uklękło przed krzyżem
Plecami o ławkę oparło się
Widać coś je gryzie

Pół żartem pół serio
Siedzę na parapecie nocą okryty
Może mam spaść na dół
By w spokoju wznieść się na szczyty

Odetchnąć innym powietrzem
Nikomu jeszcze nie odkrytym

18.12.2011

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    20 December 2011, 23:50

    lepiej późno niż wcale:) dzięki, pozdrawiam :)

  • Julka 10

    20 December 2011, 14:31

    Świetny wiersz...
    Szkoda tylko, że każda refleksja przychodzi nie w...porę :):)
    Miłego dnia...
    pozdrawiam J. :)