Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdecydowanie zbyt blisko (Indifference)

popełniłam siebie na dwóch kartkach A4
by ktoś inny mógł nieostrożnie powiedzieć że zna
mnie taką jaką potrafię być

w poszarpanych wersach które zgrabnie
nie pasują do druku

więc idą w zapomnienie

krok za nimi podobno jakaś podobna ja
zgina się do bólu
nie mieszcząc świata w oczach

nie płaczę

chociaż nie mogę wykrztusić słowa więcej
bo przecież się nie przyznam

ale dławi mnie to ilekroć chcę opowiedzieć
jak jest naprawdę

i nie mam odwagi

więc tylko patrzę gdy łamie się kolejna z desek
podtrzymująca stropy

147 032 wyświetlenia
1739 tekstów
256 obserwujących
  • 8 October 2012, 15:57

    Nie złe ale jeszcze niezbyt dobre :)

  • 6 October 2012, 20:12

    Cóż mogę - ja tu tylko sprzątam...

  • Sheldonia

    6 October 2012, 18:57

    Piękno-smutne. Głowa do góry, choć to nie łatwe... :)
    Pozdrawiam.

  • giulietka

    6 October 2012, 18:29

    Lubię takie wiersze.