Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie Wiedzą O ...

Ponoć nasze społeczeństwo
niczym stado jest baranów ...
może gonić nas gdzie zechce
grono bardzo dzianych panów ...

Ponoć rząd nasz guzik może,
musi robić to co każą,
bowiem jest na gardle z nożem
jak ofiara na ołtarzu ...

Ponoć nic się nie da zrobić
aby plan ich chytry zmienić,
bowiem większość społeczeństwa
to matoły, nie uczeni ...

Ponoć trwa to od początku
jak istnieje nasza rasa
i się planem zwie porządku
dla przyszłości tego świata.

Wiersz zainspirowany wypowiedziami byłego illuminata Ronalda Bernarda ...
https://www.youtube.com/watch?v=faxh7U-LBeQ&t=3s

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Michaelowa

    2 May 2020, 08:09

    Nawet inspiracja z rymem, no no :o

    od Moon G