Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 6 August 2020

Mknę

ponad drogami i łanami zbóż
wyciągam dłoń
łaskoczę wysokie trawy
oddycham szaleństwem kwiatów
wariacjami barw

Pędzę
mijam wiejskie ogrody
zlizuję mleko z ust

I unoszę się
ponad beton miast
szum kroków
cienie uśmiechów

Mknę
przeobrażając się we wszystkie istoty
własnego istnienia
i trwam
w najpiękniejszej formie
siebie

10 103 wyświetlenia
73 teksty
9 obserwujących
  • Sylwia P.

    5 August 2020, 07:16

    Świetnie, te mleko z ust... Taka lewitacja, uwielbiam ten stan🙂