Menu
Gildia Pióra na Patronite

Raj

ciastek

Pomyśl o człowieku nie mającym bliskich,
Pomyśl o osobie, biedniejszej od wszystkich
Pomyśl w końcu o miłości, którą może żywisz
Czy nie kona z głodu w dolinie pustyni
Zobacz czy nie brakuje jej czegoś, chociażby ciebie
Cóż człowieku głupi, pomyśl czy chciałbyś eden w niebie
Czy na ziemi masz kogoś, kogo równasz z rajem.

*proszę o uzasadnienie ewentualnych ocen ujemnych, gdyż to pozwoli mi na kształcenie się, a nie zastanawianie się, co autor oceny miał na myśli :)

48 213 wyświetleń
349 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!