Menu
Gildia Pióra na Patronite

pomogę Tobie

Pomogę tobie
trzymając za dłoń
wskazując drogę
by dać odpowiedż sobie.
Pomogę tobie
tej milczącej
w swym zagubieniu
mimo woli krzyczącej.
Pomogę tobie
wypełnić ponownie
oczy prawdziwymi łzami,
namiętności zapisać
pereł zgłoskami.
Pomogę tobie
w noc gwieżdzistą
tańczyć wśród myśli
na schodach twego gwiazdozbioru.
Pomogą tobie
być poświatą księżyca
jasnością w najjaśniejszych z nich,
promykiem świtu na licach.
Pomogę tobie
tylko Ty też chciej
bezpiecznym miejscem być
małą przystanią
w której chcesz żyć...

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
  • kuloodporna

    11 September 2020, 19:57

    Taaaak......:) czyta się i czyta i czyta .....i czyta......i czyta...............wciąż od nowa....

  • carla1

    28 August 2020, 20:17

    Piękne...