Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 2 January 2021

Kto by pomyślał że można

pomimo zimy wyjść w połowie
rozpalonego kominka jeszcze
zgasić ogarek po sobie

pod koniec dnia zostawić bez słowa
pościel na pierwszą noc samą
zabrać tylko wyjściową sprawę

w ostatniej chwili odwrócić uwagę
od ciemnej gwiazdy nawet
nie zacząć błądzić po niebie

kto by pomyślał że można
śmiać się gdy bańka pryska
i ona

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących