Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do Księżniczki Burgunada

Pomiędzy nami tam- gdzieś
zostało serce
wzgardzone ,
łzami obmywane ,
osuszane wiatrem słów
w czasie przeszłym osadzone

. Pomiędzy nami
uśmiech zgasł witając ciemność
szukając wyblakłych gwiazd
wzbudzając niewymuszoną złość
wspartą wyobrażnią

Pomiędzy życiem a nicością gdzieś
w snach się szukamy
wypełniając wspomnieniami
zapisany zamierzchły czas
dla ewentualnego nowego ego

Gdzieś pomiędzy nami
nastał żal, smutku dyplomata
zamazując prawdziwy sens
minionych wiosen
i blask nadchodzącego lata

Pomiędzy nami gdzieś
skarbnik losu odzyskał mowę
wystawiając rachunek za marzenia
,za dotyk lat , wino w rozbitym szkle
i smak goryczy po straconych na pograniczu lat

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!