Menu
Gildia Pióra na Patronite

coś mojego

Polubiłem to moje miejsce
gdzieś tam w ostatnim rzędzie
nawet jeśli tylko czasem
przechodzę obok

Czy wydaje się dziwne
że myślę wciąż o niej
jak o samotnej piosence
o tajemnicy daleko ukrytej

Przecież nigdy nie poznam
miejsca gdzie strumień wybija
skoro stoję nad rzeką
w której nurtu nie ma

Poczekam na słońce
w zgiełku tłumów
i łzach zazdrości
a gdy się upewnię

Uśmiechu mojego
z rozpiętą koszulą
wiatr z nad morza pochwycę
i ruszę przed siebie

Hen za równiny i wzgórza
na słodkie truskawki
i waty cukrowe
tak w sercu pozostawię

Choć więcej już nigdy
z tamtą dziewczyną
boso chodził nie będę
po mokrej trawie

http://www.youtube.com/watch?v=UEjItbZ3S0o

3099 wyświetleń
52 teksty
19 obserwujących
  • Aquarelle

    21 March 2013, 14:16

    Coś w tym jest.. Dziękuję :)

  • Aquarelle

    16 March 2013, 11:04

    Dziękuję uprzejmie za Wasze wypowiedzi. Dla mnie są one niezwykle istotne.
    Pozdrawiam,
    Aquarelle

  • Gaia

    16 March 2013, 00:10

    I popłynęło mieniąc się kolorami tęczy
    wiatr melodią ukołysał do wierszy
    splątał warkocze nutami
    szumem wśród traw...

    Piękny wiersz, więc zabieram :)

  • krysta

    15 March 2013, 19:54

    Śliczny wiersz :)

  • misiek45

    15 March 2013, 18:22

    Wiersz układany wspomnieniami,piękny-pozdrawiam miło Aquarelle :)

  • 15 March 2013, 14:52

    Śliczny wiersz.
    Pozdrawiam :)