Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl z krainy zrobionej na szaro

Polski listopadowy spacer
Pełen konieczności życia
Wiatr tylko jest nie ugięty
Zimno spokojnie i konsekwentnie
Smaga po zmęczonych twarzach
I szepcze szepcze do uszów
Bawcie się życiem rozkoszujcie
Tamtą stronę zostawcie śmierci
Ona o Was pamięta a tu to Wasz czas
Czas dla pełni życia

W kępach traw piszczą sumienia
Porzucone przez Was bo wybraliście
Sakramenty cele projekty władzę
Obsikują je ochoczo psy
Niektóre porywa wiatr
W nadziei że znajdzie biorcę
Inne bawią się w tanie linie lotnicze
Na liściach klonów i jesionów
Jeszcze inne wrastają w korzenie
Mniszków i stokrotek by wiosną
Wyścielić czystym pięknem
Ludzkie spojrzenia które je pominą

Jeszcze mijam zgarbionego Boga
Który opuścił podłego pracodawcę
I osobiście do nie ba ciągnie
Duszę wisielczą - robotniczki którą
Podły zaszczuł totumfackimi aż na sam stryczek
Skarciłem go moim wzrokiem i zrozumiał
Wrócił walczyć by wyklęci powstali
A duszę pod swoje skrzydła
Wyplecione z myśli Sprajtki
Wziął Anioł i pięknie leciał

A Diabeł? Diabeł się wyprowadził
Do Tych , którzy pragną zrywać owoce postępu
Pewnie przycupną gdzieś w laboratorium
I kusi mądry umysł w lekarstwo na raka
Któż by nie oddał duszy?!

Przyglądam się i generalnie
To taki Land o confussion
Kraina zrobiona na szaro
Wracam do domu miziać się z psem
I wykrzesać iskry pomysłów
By zadość uczynić podszeptom wiatru

Jeszcze tuż przed klatką
Plącze się o smycz libido
Jakiejś teściowej które wypadło
Wyparte z punktu G przez Qlairę
Która wraz z mięśniakiem wysuszyło ją
W gorzką swarliwą beznamiętność

29.11.2014r.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • onejka

    12 December 2014, 12:56

    ech ! żebym ja umiała taki wiersz, długi i do rzeczy w dodatku

  • fyrfle

    12 December 2014, 10:20

    Wszystkie inwokacje są piękne i wzniosłe, jak pierwsze chwile zakochania, a potem...Qlaira i Anafranil

  • m.M

    12 December 2014, 08:52

    nie nie skończyłam,
    ale pierwsza trafia we mnie ;)

  • fyrfle

    12 December 2014, 08:51

    No może ktoś zrobi podkład? Pozdrawiam i dziękują za przeczytanie, bo długie, no chyba, że skończyłaś na pierwszej,?

  • m.M

    12 December 2014, 08:46

    pierwsza zwrotka
    klimatycznie bardzo,
    aż prosi się o jakiś bit ;)