Menu
Gildia Pióra na Patronite

W imię Ojca i Syna

Polska to nie Polin
Ni gubernia
Kraj Wisły lub Warty
Polska to potęga
Godności i sumienia
Oddania i walki
Za starych młodych i chorych
Za dom i ziemię
Za wolność naszą i waszą

W imię Ojca i Syna
Jezusa Chrystusa
Matki Bożej
Naszej Pani
W polskiej koronie
W Ostrej Bramie
I w Częstochowie

Prowadź nas święty Boże
Daj wytrwać pomiędzy złymi
Ześlij na nich ducha świętego
I odpuść im winy
Za lata niewoli i win niepoliczonych
Na naszym narodzie

A nam pomóż pamięć uspokoić
Spokojnie bez wojen żyć
Na ziemi ojców naszych
Na tym łez i krwi padole

76 515 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • 20 April 2019, 22:45

    Pokój ludziom dobrej woli.

    Wesołych Świąt. :)