Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zabici Celebryci / Słowa

Poklask na pokaz dla celebrytów sezonu
Boże dopomóż, znów szum na tematy nieważne
Miliony pustych ludzi, miliony pustych klonów
Czy piłkarz, czy ksiądz - reprezentanci branży każdej

Prawdy nikt w twarz nie powie im, strach przed pustym spojrzeniem
Kisiel w majtkach u kobiet na Brada Pitt'a widok
Po czerwonym dywanie kroczą, dłonie wypełniają kieszenie
Nie zmieni podejścia żaden z nich, dumnym krokiem idą

Wystarczy jedna postać w kominiarce, czarnej masce
By zburzyła porządek pseudo, udawany uśmiech
Sława nie pomoże tu by wygrać o życie walkę
Rzucona zawleczka, odłamkowy eksplodował w tłumie

Słowa jak strzały, lecz nie Amora, te nie trafiają w serce
Przestrzelona głowa, stawy kolanowe oba
Staw łokciowy, jeden z drugim, wyłamywanie żeber
Czujesz się zraniony, zabity, przecież to tylko słowa

Opisują, im obojętne co, same nie potrafią myśleć
Litery alfabetu poukładane wyraźnie
Poeta, Kobieta, Mężczyzna, prości ludzie w domyśle
Używają ich, nie dbając często jakie właśnie padnie

Wyrzucasz je z siebie, krzycząc lub pisząc na kartce
Nienawidzisz, nie szanujesz, nie obchodzi Cię to nigdy
Czy dotkną one kogoś, czy popchną stojącego na skarpie
Nie narkotyki, nie broń, to słowa czynią najwięcej krzywdy.

43 927 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
  • annak

    20 October 2011, 19:25

    i ja dziękuje :)))))

  • Bruno

    20 October 2011, 19:16

    Dziękuje w imieniu Nas obojga:)
    I wzajemnie pozdrawiam:)

  • Black widow135

    20 October 2011, 19:15

    tego się trzym.....:)

  • annak

    20 October 2011, 19:12

    no to masz Bartku mądrą kobietę :))) i też się cieszę :)))
    serdeczne pozdrowienia również i dla Niej :)))

  • Bruno

    20 October 2011, 19:12

    Przede wszystkim szczęście:)
    lojalność, wierność, zaufanie..

  • Black widow135

    20 October 2011, 19:08

    no cóż trza ustalić priorytety sądzę ....:) (żart)

  • Bruno

    20 October 2011, 19:06

    Kwestia nastawienia:)
    każda informacja ma plusy i minusy

  • Black widow135

    20 October 2011, 19:05

    w końcu jakaś pozytywna informacja tego wieczoru....:)))

  • Bruno

    20 October 2011, 18:58

    Moja Kobieta tez nie ma kisielu w majtkach na jego widok i to mnie cieszy:))
    Pozdrawiam:)

  • Black widow135

    20 October 2011, 18:46

    A słowa mają być ciepłe.....:):)