Menu
Gildia Pióra na Patronite

w obliczu zła zachowaj spokój

póki muskasz myśli
oddychasz
choć zapiera dech

płomienie świec falują
powietrze drga
jak powieka która

noc otwiera
dostrzec w mroku czy
nadzieja zieleni

granat chmur
w błękit zmienia
a łzy w kryształki

do których uśmiechasz
skraplają echo
w pajęczą nić

z błędów wyciągasz wnioski
ufasz intuicji
każdy niby wspiera

siebie
bez skrupułów
a kiedy oliwa na wierzch

prawda prawdę zna
a kłamstwo błyszczy
za kamuflaż

dość łgarstwa
niech to czart
Bóg odpłać

Krystyna A.Sz. 11.05.2019r.

70 254 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!