Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słoneczne życia godziny

Póki mnie wiatry czasu zegną do ziemi
Odnowię moje wspomnienia
Na piazza wino białe będę próbować
I kawę popijać z piękną kobietą

Nad ranem przez balkon na via
Firanka zatańczy fokstrota
A z radia na przekór pogodzie
Zaśpiewa coś rzewnie grubawa diva

W tych dźwiękach po nocnych wyprawach
Leżymy pod prześcieradłem
Z jednym na ten czas problemem
Czy leżeć a może warto już wstawać

W tym tempie trzy czwarte na dobę
Widziałem anioły na niebie
Jak z wieży kościelnej dzwoniły
Słoneczne życia godziny

76 521 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących