Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 2 April 2021

W ramionach

Póki Krzyż z Golgoty
wyciąga miłosiernie ramiona
na błędy całego świata
póki obejmuje troskliwie
ludzkie zwątpienia i niepokoje

póty nie upada nadzieja
pod ciężarem kamiennego grobu
i wyrasta jasnozielono
o poranku Wielkiej Nocy

Autor: Małgorzata Orawska

1860 wyświetleń
10 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!