Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kosmos

Pogrążony w bezkresnej ciemności księżyc
Oświetla bladym spojrzeniem
Zawieszone w gwiezdnym pyle
Dwie splątane
Nagie dusze

Niecierpliwie zbliżone do siebie na odległość muśnięcia warg
A oddalone tęsknotą na miliony lat świetlnych

35 646 wyświetleń
300 tekstów
14 obserwujących
  • oszi3

    15 August 2021, 22:15

    Inspirujący wiersz. Bliskie, a jednak odległe. Odległe, a jedna takie same.