Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anomalia

pogodynka zapowiada
opady deszczu w środku zimy
a ja, marzę o śniegu
i świecie pod
puchową
pierzynką

wnętrze dostrojone
do aury zmiennej
zalewa smutek
choć wzrok
lodem
skuwa

niespodziewanym przymrozkiem
zaatakuje nocne powietrze
uśmierci uśmiech
nieśmiały

135 895 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    20 January 2020, 14:22

    Milego dnia Zelka🙂

  • kuloodporna

    19 January 2020, 22:03

    Och motylisiu równie mocno tęsknię za zimą ...pozdrawiam :)

  • motylek96

    19 January 2020, 08:40

    To prawda. Osobiście jestem zwolenniczką cieplutkich, mięciutkich skarpetek 😁
    Miłej niedzieli🙂

  • Joan40

    18 January 2020, 14:29

    Czasem trzeba się wspomagać pod tą pierzynką;) Najlepiej coś co rozgrzeje.......termofor albo wełniane skarpety