Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Poezja~~


Poezja jest lekarstwem
Które żyć pomaga
Leczy smutną duszę
Co z życiem się zmaga

Ujmuje swą treścią
Czasem kilka łez
I uśmiech wywoła
Kiedy tego chcesz

Pozwoli się wyciszyć
Gdy serce zranione
I daje nam nadzieję
Na życia lepszą stronę

Pobudza wyobraźnię
W inny przenosi świat
Gdy w czyjeś serce dotrze
Rozkwita w nim jak kwiat.

109 622 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    18 January 2014, 19:38

    No lepiej nie dało się tego ująć Agnieszko :) dziękuję.

  • onejka

    9 January 2014, 09:15

    Oj tak, leczy mnie od dziecka, z marnym skutkiem, jestem przewlekle chora na wiersze ;)

  • misiek45

    6 January 2014, 15:04

    Dziękuję sercem moi mili za Wasze piękne wpisy,fiszki i zeszyty-miłego dnia życzę :)

  • Naja

    5 January 2014, 21:59

    Piękny, ujmujący wiersz Agnieszko, piękne komentarze do wiersza.
    Sama Poezja... :-)

  • krysta

    5 January 2014, 16:13

    Pięknie Agnieszko napisałaś o poezji...
    a to ode mnie...

    graj w duszy
    graj
    na ziemi raj

    Pozdrawiam serdecznie :)

  • 5 January 2014, 16:06

    Prawda ;) śliczna '' przytulanka'' , taka swojska
    naturalna ;))
    Pogody ducha i uśmiechu życzę ;)