Menu
Gildia Pióra na Patronite

W świecie poezji

Poezja jest albo jej nie ma
to jest idei cichości muza
Rymowana i biała zarazem
jest zjawiskową ikoną

Poezja jest albo jej nie ma
nie zawołasz jej na rozkaz
Ona jest właśnie jak miłość
czujesz ją zmysłami duszą

I sercem jest bardzo bliska
pióro Cię lubi albo zwodzi
Potrafi pokazać ostry pazur
z pisownią lubi potyczki

Vena z poezją za pan brat
inspirację zaprasza często
Subtelność to jej cnota
krytyki się nigdy nie lęka

93 740 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!