Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Kobieta i mężczyzna

Podzieleni
tym samym jabłkiem
pchają do nieba
Syzyfowy kamień

Czasem
zza chmury
uśmiechnie się Anioł
a spod kamienia
wyrośnie stokrotka

Chwila szczęścia
jak oddech motyla

Autor: Małgorzata Orawska (wiersz z tomiku „Margerytki”2005)

1860 wyświetleń
10 tekstów
5 obserwujących