Menu
Gildia Pióra na Patronite

PO DRUGIEJ STRONIE

po drugiej stronie szyby
można by iść na grzyby
albo do kina
kiedy właśnie pada
lub spojrzawszy przez okno
zobaczyć sąsiada
jak się umawia z sąsiadką

po drugiej stronie szyby
tam gdzie bywam rzadko
wczoraj widziałem
wróbli stadko
jak gołębiom wykrada
co smaczniejsze ziarnka
hałaśliwa hałastra

kiedy wiosna zastąpi zimę
po drugiej stronie szyby
ta chwila radosna
uskrzydli myśli
nie będzie na niby
kiedy będę nareszcie
z drugiej strony szyby

Kazimierz Winnicki
(wszelkie prawa zastrzeżone)

19 200 wyświetleń
169 tekstów
4 obserwujących
  • fyrfle

    2 February 2015, 21:03

    Ja na prawo mam te granaty w swiątecznym ubraniu, bo to widzisz Erno o sprawiedliwość chodzi, chocby dla prawdziwych wróbli.

  • krysta

    2 February 2015, 19:59

    o tak - i mnie wiosny brak...bardzo ładny wiersz.
    pozdrawiam.

  • 2 February 2015, 19:54

    bardzo ładne

  • Emilia Szumiło

    2 February 2015, 19:50

    ładnie