Menu
Gildia Pióra na Patronite

Golgota

pod Twoim krzyżem Chryste
całą swą wiarę złożyłem

a Ty tak boleśnie krwawisz
w koronie ciernistej

wyciągasz ramiona
coraz głębiej sięgając mej duszy

i z mroku mnie budzisz
rozpraszając ciemności

by na ołtarzu cudzych win
własną ofiarować mękę

nie z rozkazu Ojca
lecz z wielkiej miłości

101 710 wyświetleń
955 tekstów
266 obserwujących
  • Adnachiel

    22 August 2016, 14:17

    To bardzo miłe, dziękuję.

  • Adnachiel

    30 March 2016, 14:19

    Dziękuję Ci M.
    Muszę w końcu przeczytać Jego wiersze :)

  • giulietka

    29 March 2016, 12:41

    Jeśli miłość największa w prostocie,
    a pragnienie najprostsze w tęsknocie.
    więc nie dziw, że pragnął Bóg,
    aby najprostsi Go przyjęli,
    ci, którzy duszę mają z bieli,
    a dla miłości swej nie znają słów.

    Karol Wojtyła

    Myślę, że te słowa najlepiej opisują rodzaj Twojej wrażliwości twórczej...

  • Adnachiel

    27 March 2016, 08:50

    Dziękuję Dziewczyny i wesołego Alleluja! :)

    afor, Com napisał, napisałem.
    Życzę Wielkanocy w bardziej ludzkim, swoim własnym bełkocie.

  • 26 March 2016, 19:03

    Przyjemny anielski bełkot.Życzę zmartwychwstania w bardziej ludzkich tekstach.

  • nicola-57

    26 March 2016, 12:02

    ...a wiersz ten miłość pisała...

    Adnachielu, pięknych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego.

  • onejka

    26 March 2016, 11:55

    Trzeba czuć, aby tak napisać o tej Miłości.
    Pozdrawiam świątecznie :)