Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pod naporem...

...
Pod naporem nieba i fal błękitnych
piaskiem przelewasz bezbrzeżne marzenia i myśli...
tu mewa tam wiatr chmurę chmurą goni
nurkujesz w iluzjach jak w wody toni...
srebrzysta lub bardziej złota słońcem pieszczona fala morska
do nóg się łasi pianą cicho szepcze
byłam tu wczoraj od zawsze tu jestem...
a ty jak pyłek piachu ułudy maciupki kryształek
masz tylko ten moment jedną chwilkę tylko jedno życie czasem zbyt małe..

Anita Steciuk

15 424 wyświetlenia
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!