Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pod moimi stopami

Pod moimi stopami
rozłożyłaś dywan z rzepaku
Naturo Matko

Przeorane skiby okryłaś
popołudniowym słońcem
z błyszczącymi listkami topoli
na rozszczepiającej się
linii horyzontu

W kolorowej scenerii
zawiesiłaś babie lato
u boku perspektywy wspomnień
zatańczyłaś tango z sarenkami
galopującymi w stronę światła

Ubrałaś suknię przemijania
we wzory różnobarwne

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!