Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

czar

Teksty z obrazami - czar - Maciek Zz
czar - Maciek Zz

Pod księżyca poświatą
Swoją bliskość czujemy.
Splątani mgielną watą
Smak ust odnajdujemy.

Są w twoich oczach gwiazdy,
Wciąż iskrzą się jak dawniej.
Z nocnego nieba spadły,
Tkwią w twej źrenicy każdej.

Pod granatowym niebem
Czujemy serc rozmowę.
Skąd ten czar chwili - nie wiem,
Ale znam już swą drogę.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Maciek Zz

    29 August 2020, 21:50

    Zaczynam być onieśmielony... choć od Pań, na pochwały łasy - dziękuję za gwiazdkę Kati :)

    od kati75
  • kati75

    29 August 2020, 21:42

    Wyjątkowo i w twoim stylu Kruku😉

  • Maciek Zz

    29 August 2020, 21:33

    Miło mi Wiolu, za uznanie gwiazdką dziękuję :)

  • Maciek Zz

    29 August 2020, 19:24

    Adamie gdybym potrafił, to wziąłbym wszystkie dobre rady do serca.
    Rozwinąłbym skrzydła i odleciał, by moje klecone rymowanki nie podbierały serduszek prawdziwym utworom poetyckim.

  • Krzysztof K.

    29 August 2020, 10:07

    Ciekawie napisane

  • 29 August 2020, 05:12

    Witaj
    Ciepły, wymowny wiersz.
    Warto jednak wziąć do serca podpowiedzi Jacoba.
    To dobre rady, które pozwolą Ci rozwinąć skrzydła.

  • Maciek Zz

    28 August 2020, 22:06

    Spadają i wpadają dzisiaj gwiazdki...
    dziękuję Mario za oklaski 🤩