Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiesz już?...

Pod jednym sercem drugie serce bić przestało,
Pierwsze serce pękło, gdy się drugie zatrzymało.
Opuściłaś piękny świat ten, zanim się zrodziłaś.
Biedna, mała, przestraszona - taka właśnie byłaś.

Ciągle się boisz… Czuję to w sobie,
Nie martw się, nikt o tym się nie dowie.
Twe serduszko bije we mnie,
Coraz mocniej coraz głębiej.
Pewne miejsce – Twoje miejsce,
Twoja dusza – moje serce.
Wiesz już?...

Nie mam wspomnień z Tobą związanych, tylko jeden sen…
A moja tęsknota za Tobą zwiększa się z każdym dniem.
Każdy oddech Twój słyszę i czuję wciąż w sobie,
Twoje wszystkie myśli plączą się w mej głowie.

W mojej głowie Twoje myśli,
To co Tobie - mnie się przyśni.
Choć Cię nigdy nie widziałem,
Choć Cię nigdy nie słyszałem,
Zawsze Ciebie w sercu miałem,
Zawsze Cię kochałem.
Czy już wiesz?...

Tam gdzie jedna łza w ulewę się zmieniła,
Która płomień nadziei z serc naszych zmyła,
Tam już zawsze ciepły żar miłości,
Będzie czekał, by otulić Cię i ugościć.

Piękny świat ten jest dla Ciebie,
Lecz Cie nie ma – jesteś w niebie.
Serce Twoje we mnie bije,
Twoja dusza we mnie kryje.
Jestem z Tobą, jesteś ze mną,
My tworzymy razem jedno.
Wiesz już?...

Nie zapomnę nigdy,
Będę miał Cię w głowie,
Czy już wiesz siostrzyczko?
Wiersz ten jest o Tobie.

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
  • czarna mamba

    19 November 2012, 08:01

    moje klimaty:)

  • skrobek

    19 November 2012, 01:53

    Prawie łezka mi się zakręciła w oku...
    Wspaniale wyeksponowane uczucia.
    Pozdrawiam :)

  • misiek45

    19 November 2012, 00:17

    Bardzo piękny smutkiem pisany wiersz-pozdrawiam:)