Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aleja łez

Po co ta miłość
łzami pisana
Porannym płaczem
wieczorem u drzwi

Tysiące gestów
wieczne rozstania
Osobno choć razem
czy warto tak trwać

Za długie noce
I szare te dnie
A tam jest życie
a serce rwie

Po co udawać
gdy cierń goryczy
Odbiera oddech
odwraca wzrok

Jak w wielkim mieście
bliscy choć obcy
Odwrócić i zostawić
tą aleję łez

76 521 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • .Rodia

    18 May 2018, 18:44

    przemyślę sprawę
    wdzięczny jestem za miłe słowa i do zobaczenia w przyszłości

  • RozaR

    17 May 2018, 20:00

    Ha rozumiem cię
    - jest to zarys piosenki(ma melodię) - jak ją zapiszę to pozostanie i zapewne z czasem dopracuję a obecność na forum motywuje . .
    Ważna jest koncepcja .
    Proponuję byś w miejsce złośliwości zastanowił się nad innymi tematami swych wierszyków :-)

  • .Rodia

    17 May 2018, 13:15

    gasisz PozaR?

    jak to jest z tym pisaniem
    nudzisz się i siadasz myśląc:
    - hmm... może sobie coś naskrobię

    jak wygląda chwila przed zanim zaczniesz pisać? ciekawi mnie to bardzo